Ympäristö ja aktiviteetit

YMPÄRISTÖ

Kaipaatpa lepoa, hiljaisuutta ja luonnonrauhaa tai aktiivista lomaa Pohjois-Karjalan kulttuuri- ja luontokohteita kierrellen ja ohjelmapalvelutarjonnasta nautiskellen, Herranniemi on hyvä valinta tukikohdaksesi. Pielisen alue tarjoaa nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden ja Pohjois-Karjalan kansallispuistojen ja retkeilyalueiden suhteen Herranniemi sijaitsee sopivasti keskellä: niin Kolin kansallispuistoon, Patvinsuon kansallispuistoon, kuin Ruunaan retkeilyalueelle on meiltä noin tunnin ajomatka. Lisäksi ympäristöstä löytyy monia pienempiä luontoretkeilyhelmiä.

Suomen suurin erämainen järvi Pielinen ympäristöineen tarjoaa monia mahdollisuuksia harrastuksiin ympäri vuoden. Kalastus, melonta, veneretket, marja-sieniretket, sekä talvisin jäähiihtoladut Kolin kansallismaisemassa ovat mieltä rentouttavia ja antoisia kokemuksia, jotka muistetaan pitkään. Herranniemestä voit vuokrata inkkarikanootteja, soutuvenettä ja polkupyöriä. Talvisin majoittujille tarjolla retkisuksia, lumikenkiä ja retkiluistimia.

Keskellä kauneinta Pohjois-Karjalaa sijaitseva Vuonislahti on vireä kylä, josta löytyy muun muassa kesätori, tanssilava, sekä kyläkauppa kahvilapalveluin. Lähellä sijaitsevat Eva Ryynäsen ateljee, taiteilijakoti ja kirkko, Pikku Kilin eläinpuisto ja laaja Pielisen ulkomuseo . Kilometrin päässä Kuivalan tilalla järjestetty ratsastusretki islanninhevosilla on mieliin jäävä kokemus. Hyvät marja- ja sienimaastot avautuvat heti kylän tuntumasta. Villit Ruunaan kosket patikointi- kalastus- ja koskenlaskumahdollisuuksineen, Patvinsuon kansallispuisto, Nurmeksen koivukaupunki, rajakarjalainen Ilomantsi ja iloinen Joensuu ovat vain tunnin ajomatkan päässä. Pielisen yli Kolin kansallispuistoon pääsee kesällä vesibussi Suvitytöllä, sekä tilauksesta kirkkoveneellä. Talvella hurautat sinne jäätietä pitkin varttitunnissa hiihtämään ja laskettelemaan. Herranniemen kaunis rantamaisema, saunat ja yrttikylvyt auttavat palautumaan päivän menojen päälle.

Toimimme yhteistyössä alueen ohjelmapalveluyrittäjien kanssa ja autamme teitä löytämään ja varaamaan mieleisenne oheispalvelut alueelta.

vuonislahden kulttuurikylä

Kulttuurikylä Vuonislahti tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa: kuvanveistäjä Eva Ryynäsen ateljee, upea honkahirsikirkko ja galleriakahvila sijaitsevat meiltä maantietä seitsemän kilometrin ja vesiteitse kolmen kilometrin päässä. Vuonislahdesta löytyy tanssilava, karavaanialue ja kyläkauppa-kahvila-antikvariaatti Wanhan koulun puoti.

Kyllällä järjestetään muun muassa kesätoreja, lavatansseja, taidenäyttelyitä, teatteriesityksiä, sekä perinteiset Muikkumarkkinat.

Lisätietoa Vuonislahdesta >>

kEVÄT/KESÄ/SYKSY

Veneretket Karjalan luontoon ja kulttuuriin, Pielisen luontoon marja- ja sienimetsään, kuusenkerkkiä keräämään tai rentoutumaan nuotiotulille ja ihailemaan mahtavia Kolin vaaramaisemia ja eräämaajärven kauneutta. Veneretkiä tehdään ennakkovarauksesta, osanottajamäärä min. 6 henk. Tiedustele osallistumismahdollisuutta järjestettäviin retkiin.

Voit tehdä myös omia retkiä Pieliselle sotuveneellä tai inkkarikanootilla. Ympäristössä myös patikointi- ja pyöräilyreittejä. Pääset rannastamme Pielisen vesiretkeilyreiteille ja saat mukaasi kartan, joka tarjoaa reittivaihtoehtoja taukopaikkoineen ja alueen luontoa esittelevine infotauluineen. Ennakkotilauksesta järjestämme moottoriveneretkiä perinteisellä puuveneellä. Kysy tarjousta!


talvi

Pilkille Pieliselle, moottorikelkkarekimatka Raapionsaaren kodalle, talviverkkojen kokemista paikallisen kalastajan kanssa.
Hiihtoladut Pieliselle lähtevät Herranniemen rannasta ja retkiluistelurata Vuonislahti-Koli kilometrin päässä avoinna mahdollisuuksien mukaan. Jäätietä pääset ajamaan jäätilanteen salliessa Kolin puolelle pidemmille maastoladuille ja laskettelurinteisiin.


Linkkejä alueen käyntikohteisiin


Koe ja näe!


kaunis karjala kutsuu!